Losontzi István EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon

 

Atlétika

run

Futball

foci

Tenisz

tenisz

Tollaslabda

tollas

 

 

 

 

 

 

Losi-DSE

XII. Ceglédi Sportgála

Norbi1A XII. Ceglédi Sportgála különdíjai közül elsőként "Cegléd Város Különdíját" adták át Földi László polgármester közreműködésével. A díjat Sztojka Norbert úszó kapta, aki a ceglédi Losontzi Iskola tanulója, több mint 10 éve a LOSI DSE sportolója. Két éve úszik. Példaértékű kitartása, akaratereje, hiszen sajátos nevelési igényű fiatalról van szó; példát mutat társai számára. 2013-ban részt vett a Balaton-átúszáson; a távot 2 óra 41 perc alatt teljesítette. Regionális és Országos Versenyen 400 méteres gyorsúszásban aranyérmet szerzett. Jó esélye van arra, hogy 2015-ben ő is képviseli Magyarországot a Los Angeles-i Speciális Olimpián.

Az egyesület célja:

A tanulásban és értelmileg akadályozott, valamint érzékszervi, mozgásszervi, értelmi képességeit jelentős mértékben, vagy egyáltalán nem birtokló, a kommunikációjában korlátozott Cegléd és vonzáskörzetében élő személyek részére rendszeres sportolási, rehabilitációs lehetőséget biztosítson.

Ennek érdekében sportrendezvények, edzőtáborok, életmódtáborok és képességfejlesztő táborok, valamint természetjáró túrák, kirándulások szervezése illetve az ezeken való részvétel biztosítása. Fontos feladatnak tekintjük hazánk, de elsősorban Cegléd és környéke élővilágának megismertetését, a természeti környezet óvását és fenntartását.

Egyesületünk elsősorban szakosztályain keresztül fejti ki tevékenységét, melyek a következőek:

 

A mozgás elengedhetetlen gyermekeink fejlődéséhez, egészséges életmódjuk kialakításához.
Fontos feladatunknak tekintjük az esélyegyenlőség növelésére a versenyeken az egyesített versenyszámok népszerűsítését, amely jelenti ép és akadályozottsággal élő sportolók versenyzését, valamint a város iskoláinak tanulóival való közös szabadidős tevékenység szervezését, közös sportolást, elősegítve ezzel az integrációs törekvéseket.
Egyesületünk célja az inkluzív / befogadó / intézmény megteremtése.

 A 2002-ban alakult egyesületünkben közel 120 gyermek sportol és vesz részt helyi, hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt. Az elmúlt időszakban sportolóink bizonyítottak. Eredményeink országos, és nemzetközi viszonylatban is példaértékűek, kimagaslóak.