Losontzi István EGYMI, Kollégium és Gyermekotthon
 

vissza előző oldalra

backVissza a főoldalra


Ünnepségeink, megemlékezéseink:

Október 6.
Mikulás
Karácsony
Március 15.
Húsvét

Rendezvényeink:

Farsang 2013

farsang13 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autizmussal Élők Csoportjai

Események, programok:

Megemlékezés az Autizmus Világnapjáról Cegléden

Autizm2014. április másodikára az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete a Losontzi István EGYMI közreműködésével sétát szervezett a Szabadság térről a Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola udvaráig. A sétával,- amelyen a részvevők kék sálakkal és lufikkal vonultak-, a közöttünk autizmussal élő emberekre hívták fel a figyelmet.
A séta végén Rónai Judit egyesületi elnök köszönte meg, hogy olyan sokan eljöttek erre az alkalomra. Ezután Fodor Gábor tankerületi igazgató és Farkas Edit, a Losontzi István EGYMI igazgatónője mondott beszédet. A figyelemfelhívó rendezvényt Vágó Norbert szavalatával és Kiss Attila énekével zárták. A kék lufik elengedése után még kötetlen beszélgetésekre is sor került a rendezvényt támogató szülői csapat által készített pogácsák elfogyasztása közben. Reméljük, ezt az első ilyen alkalmat még sok követi majd! Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult az esemény sikerességéhez!

Köszönet a vendéglátásért!

Admiral_CegledKissé szeles napon kirándultunk az autizmussal élő tanulók csoportjaival a héten. A termálfürdő körüli tájon ismerkedtünk a tavaszodó természettel. Zorka kutya társaságában azonban a hűvös idő ellenére is jól éreztük magunkat. Volt egy kis futóverseny, növényhatározás,”kutyázás”.
A nap meglepetéseként az „Admirál étterem” vendégül látott bennünket egy kis palacsintázásra. A szépen megterített, hangulatos étteremben gyakoroltuk a helyes viselkedést, a villával evést, és nem utolsó sorban élveztük a finom palacsintát! Zorka kutya is türelmesen pihent ez idő alatt.
Nagyon köszönjük a kedves vendéglátást! Igazán jól éreztük magunkat!
(Kép és szöveg: Sné)

Vízhez szoktatás

strand2014A városi termálfürdőben kedvezményes belépővel ismét vízhez szoktatáson voltunk tanulóinkkal. Az autizmussal élő gyermekek kihasználták a fürdő adottságait. Az élményelemeket, sodrófolyosót is bátran felkereste mindenki. Az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesületétől kapott vízi játékokkal tettük még színesebbé az ott-tartózkodást.
(Sné)

 

Tanulmányi kirándulás a kecskeméti planetáriumba

SzaturnuszAz autizmussal élők összevont csoportjai tanulmányi kiránduláson voltak Kecskeméten.
A város planetáriumában igen érdekes és szórakoztató előadáson vettek részt. A sok tudnivalót hol 3D-s szemüvegen keresztül, hol a „csillagos ég” alatt hallgatták-nézték. Megfigyelhették az égitestek mozgását, felgyorsítva megtapasztalhatták a Föld forgását, és az űrszondák által készített képeket is nézegethettek. E.Kovács Zoltán csillagász segítségével lehettek mindezek tanúi a gyermekek és kísérőik. A jól sikerült bemutató után még a „Kecskemét-3 ”nevű rakéta kilövésén is jelen voltak!
A nap befejezéseként a helyi McDonald’s-ban egy kis ennivalóval frissítették fel magukat a csoport tagjai.
Fáradtan, de élményekkel telve értek haza a tanulók.
(Sné)

Karácsony2013

karacsonyAz autizmussal élők csoportjai közösen ünnepelték a karácsonyt a Lövész utcai telephelyen.
A kis elsősök is kilátogattak a Lövész utcába, ahol élvezettel nézték a többiekkel együtt a pedagógusok műsorát.Ezután a karácsonyfa körül kedves kis műsor kerekedett: a tanulók szavaltak,énekeltek, zenéltek közösen.Majd a szépen megterített asztalok körül a szülői munkaközösségtől kapott finomságok elfogyasztása következett.Az elsős vendégek elköszönése után a többiek az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete támogatásából vásárolt játékokkal játszottak a nap végéig.
A gyerekek nevében köszönjük a támogatásokat!

(Sné)

Egészségnap

menetlevelAz Autista-házban a Diák Önkormányzati Nap keretében Egészségnapot szerveztek.
A napot egy gabonapelyhekből, müzli szeletből álló reggelivel kezdték a gyerekek. Ezután
a tanulók négy különböző állomáson idézték fel ismereteiket az egészséges élethez szükséges dolgokról. Volt, hogy zöldségeket, gyümölcsöket ismertek fel íz, szaglás, tapintás útján, volt, ahol az időjárásnak megfelelő öltözéket választották ki. A tornateremben mozgásos játékokkal tarkítva keresték az egészséges ennivalókat. Egy másik teremben a tisztálkodáshoz szükséges eszközöket, az egészséges élettel járó tevékenységfajtákat válogatták. Ezekről képeket ragasztottak fel az „Egészség-almá”-ba.
Mindenki jól érezte magát, és reméljük, egy kicsit többet tudunk megint arról, hogyan is kell egészségesebben élni!

(Sné)

Könyvtári Napok

kt1
2013. október 7-13 között rendezték meg az Országos Könyvtári Napokat. Két tanulónk a ceglédi Gyermekkönyvtárban, Csernik Szende bábelőadásán vettek részt. Az előadás különlegessége, hogy a mesélő keze helyett a lábával kelti életre a mese szereplőit. A gyerekek székely meséket hallgattak meg, amik az előadó által teremtett hangulatnak köszönhetően elvarázsolta őket.

/Szöveg, képek: ZorKata/

 

Képek a tagozat életéből

kepek

A Paci Doki Alapítványnál

paci