Losontzi István EGYMI Kollégium és Gyermekotthon
 
Programok:

Hangold újra

plakatka

Óvodai ballagás 2014

Losontzi nap 2014

SPECIÁLIS SZAKISKOLÁK ORSZÁGOS TANULMÁNYI VERSENYE
2014

Megemlékezés az Autizmus Világnapjáról

Köszönet a vendéglátásért!

Vízhez szoktatás

Tanulmányi kirándulás

Farsang az óvodában

Iskolatanács 2014. 10. 07. napirend letölthető itt>>>

Aktuális pályázatok

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Losontzi Nap és a Föld Napja

faA Losontzi István EGYMI és Kollégium minden évben megtartja névadójáról a megemlékezést. Idén a Föld Napjával kötötték össze ezt az ünnepséget. Reggel 8 órakor az iskola aulájában összegyűlt dolgozókat, óvodásokat és tanulókat Farkas Edit igazgatónő köszöntötte a Losontzi nap alkalmából. Beszélt az iskola feladatairól és célkitűzéseiről, sikereiről és időnkénti kudarcairól, megköszönve a kollégák olykor fáradságos, de örömteli nevelő-oktató munkáját. Jó szórakozást kívánt mindenkinek erre a napra. Ecseri Anett gyógypedagógus ismertette a diákokkal az aznapi programokat.
Az iskola névadójáról Farkas Edit tanárnő emlékezett meg. Mesélt a gyerekeknek Losontzi István életéről, munkásságáról. Cegléden a Református Iskolában volt rektor 1739-ben, ennek 250 éves évfordulóján vette fel iskolánk a nevét 1989-ben.
Losontzi István emléktábláját Pál Györgyi intézményegység vezető és két diák megkoszorúzta. "Akire büszkék vagyunk" emlékfalra 5 tanuló képe került fel idén, melyet Soltész Zoltán intézményegység vezető helyezett el a tanulókkal közösen: Horváth Alexandra, Tóth Fanni, Pinczel Máté, Terék Tünde, Szűcs Bence.
Az ünnepség ezt követő részében Fehér Andrea gyógypedagógus megemlékezett a Föld Napjáról, a kezdetekről és hogyan vigyázhatunk az egyetlen Földünkre. Elmondta, hogy az ünnepség után minden tagozat 2 fát ültethet el az iskolai udvar különböző pontjain közösen. A tízórai szünet után két helyszínen folytatódott a Losontzi Nap: a kisebbeknek az aulában a Várkonyi István Iskolából az 1.osztályosok két bábelőadással készültek, a nagyobb diákok a Református Gyülekezeti Házban a Patkós Irma Művészeti Iskolások műsorát nézhették meg, és még egy filmet is megtekinthettek.
/További képekért kattints a képre!/

Köszönet a programokat vállalt intézmények felkészítő tanárainak és diákjainak.

 

Autizmus Világnapja Cegléden 2016-ban

reformatus_templom_CegledAz eseményt idén harmadik alkalommal szervezte meg az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete.
A figyelemfelhívó séta, ami a Szent György térről indult, kék lufik és kék lámpások kíséretében kígyózott át a Református Nagytemplomhoz, ami Cegléd egyik jelképe.
Az ott lévő kertben színvonalas műsorra került sor. Így hívtuk fel a figyelmet az autizmussal élő emberekre, arra, hogy az autizmus egy olyan másság, amit még mindig sokan nem ismernek, vagy csak kevés, esetleg téves ismeretük van róla. Ahhoz, hogy növekedjen az autizmussal élők társadalmi elfogadása, elfogadottsága, segítése, meg kell őket ismerni, tudni kell róluk.
A műsor után harangszó zúgásának kíséretében vonult át több száz ember a rendezvény zárásaként a Kossuth szoborhoz, hogy megcsodálják az Autizmus Világnapja alkalmából kékre világított Nagytemplomot.
Most először sikerült azt megszervezni, hogy valami „kékbe boruljon” ezen a napon a városban. Sokan, akik csak véletlenül jártak arra, megálltak megcsodálni, lefényképezni az impozáns látványt.
A világnapi rendezvényhez nyújtott támogatását itt is köszönjük Cegléd Város Önkormányzatának, a Református Általános Iskola és Óvodának, a Ceglédi Református Nagytemplomi Egyházközségnek és a Tajti Music Kft.-nek, valamint a rendezvényen bármilyen formában fellépőknek, segítőknek!
Külön köszönetünket fejezzük itt ki azoknak a kollégáknak a Losontzi EGYMI-ből, akik személyes jelenlétükkel megtisztelték a rendezvényt! Nagy örömünkre igen sokan voltak!
/További képekért kattints a képre!/

Az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete nevében:
Soltészné Bencsik Ilona
egyesületi titkár

 

 

Szakmai fórum a Losontzi EGYMI - ben


logopedA Logopédia Nemzetközi Napja előtt tisztelegve tartott szakmai fórumot a Losontzi EGYMI utazó gyógypedagógusi hálózata március elején. Kósikné Ecseki Mária munkaközösség –vezető megnyitója után Ondok Tímea logopédus interaktív előadásán vehettek részt vendégeink. A meghívottak köre a logopédia és bármely szakos gyógypedagógusokon túl kiterjedt a többségi intézményekben ellátott gyermekeket tanító kollégákra, szülőkre egyaránt. Vendégeink között köszönthettük többek között Takáts László Polgármester urat, aki szülőként volt jelen a logopédiai előadáson, Patonainé Ignácz Tündét – a szakszolgálatnál dolgozó logopédusok képviseletében, Szekerné Veres Katalint az óvodavezetők részéről, Rimóczi Gábort a Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatóját és Bagóné Domokos Mártát az utazó gyógypedagógusi hálózat vezetőjét.
Ondok Tímea gyakorlati tanácsokkal is szolgált a közel 40 megjelentnek. Az óvónőknek, tanítóknak, tanároknak játékos feladatokkal illusztrálta, hogyan javíthatják a gyerekek hibás beszédét. Elhangzott, hogy az utazó gyógypedagógusi hálózat Cegléden és vonzáskörzetében, - sőt Nagykátán, és Monoron is- közel 160 gyermeket fogad hetente, ennek majdnem ötöde logopédiai ellátásra is szorul. Óvodástól középiskolás korig szinte minden közoktatási intézményben van tanítványuk, melynek eredménye, hogy a térségben jelenleg nincs ellátatlan gyermek.    
Kósikné Ecseki Mária az utazó gyógypedagógusi hálózat gyógypedagógusa március 15 – e alkalmából miniszteri dicséretben részesült – szívből gratulálunk Neki, munkájához további jó egészséget kívánunk!

 

Télűzés – Farsang farka- kicsit másként


kiralyEgy olyan közoktatási intézményben, ahová óvodástól középiskolás korig járnak a gyerekek, igen nehéz feladat a közös programokat mindenki számára élvezhetővé tenni. A Losontzi EGYMI utazó gyógypedagógusi hálózata idén is kisérletet tett erre – a farsangolás teljes mergszervezését kaptuk feladatul. A látszólag lehetetlennek tűnő projektben külön nehézséget okozott a díjak beszerzése. Tekintettel kellett lennünk azon elhatározásunkra, hogy minden jelmezes kapjon jutalmat. Ehhez - egy segítő szándékú kolléganőnk közbenjárására - az Ecseri kft. tulajdonosának felesége nyújtott óriási segítséget – egészséges, és sok gyermek számára eddig ismeretlen finomságokhoz jutottak általa, sérült diákjaink.
A hagyományos jelmezes program azonban – tapasztalatunk szerint - az elmúlt években már kevéssé érdekelte kamasz tanítványainkat, így némi praktikához folyamodtunk. Az utazó gyógypedagógusok addig törték a fejüket, ameddig verses-kikiáltóval meghirdettük a bálkirály, és bálkirálynő választást. Ide azonban csak az nevezhetett, aki jelmezbe bújt. Mi lepődtünk meg legjobban, mennyi felsőbb éves gyerek jelentkezett, milyen lelkesen várták, kié lesz a két csodálatos vándor korona (gyógypedagógiai asszisztens és utazós gyógypedagógus kollégánk keze munkáját dícséri) és az igazán autentikus korona és hercegnő torta (melyeket utazós logopédus kolléganőnk sütött). A helyszín díszítése igazi kalákában történt, aprópénzből lett bálteremmé varázsolva az óriási tornaterem, két asszisztens, a technikai munkatársak segítő kezének, és a rendező gyógypedagógusok ötletének, munkájának köszönhetően. A bálkirályi, királynői ranghoz pedig a kitüntetés mellett példamutató kötelességek is járnak - melyeket a két népszerű diák igyekszik is betartani, betartatni – reméljük még sokáig.

„…A király és királyné megkoronázódik,
mely miatt a véleménye fontossá válik….
…Mit érdemel a bűnös, aki zavarja az órát,
mi légyen azzal, ki szotyizik, és zenél a telóján?
Ötleteik az égig felérhetnek, hiszen,
boldog a tanár, ha a tanulók segítnek!...”
(részlet a farsangi kikiáltóból)

 

 

„Tökjó” Napok
2015.10.19-2015.10.21.

 

tokjonapok_2015 Kattibts a képre további képekért!

A részletes program az alábbi hivatkozásra kattintva letölthető!

/letöltés/

pdf2

 

 

Szakmai fórumot tartottak a Losontzi István EGYMI – ben a Fehér bot világnapja alkalmából

 

szakmai_forumA Losontzi István EGYMI utazó gyógypedagógusi hálózatának munkaközössége „A fehér bot világnapja” alkalmából szakmai összejövetelt tartott. A munkaközösség minden tagja aktívan vett részt az előkészületekben, mely nagyban befolyásolta a kitűnő hangulatú találkozót. A programot Dr. Petrik Gábor Andrásné munkaközösség – vezető nyitotta meg, felidézve a „fehér bot” történetét. A részletes beszámoló az alábbi hivatkozásra kattintva letölthető. /Letöltés/

 

Indul a tanév, irány az Állatkert!

Már hagyománnyá vált módon, minden tanév elején tagozatunk, a Készségfejlesztő Szakiskola diákjai részt vettek a Fővárosi Növény- és Állatkertben megrendezésre került Sérült Gyermekek Napján.
Idén is igen sok színes program és sok meglepetés várta a gyerekeket. Pörgős koncerteken és állatbemutatón vettünk részt. A fellépők között volt a DuplaKávé, Zámbó Krisztián, Annamari és Peller Károly.
Az eseményről készült képekért kattints az alábbi hivatkozásra

https://www.youtube.com/embed/qPUCam0jE0c
/Téglás Bea/

Beszámoló szakmai napokról

kepzesAz Autizmussal élő tanulók csoportjainál dolgozó pedagógusok több, hasznos konferencián és szakmai napon vettek részt február- március –április hónapban. A legtöbbször szabadidejük beáldozásával és az útiköltség saját zsebből való finanszírozásával is járó eseményeken sok érdekes és felhasználható ismerethez jutottak.
Az alábbiakban ezekről rövid ismertetőket és pár fényképet láthatnak az érdeklődők, ha az alábbi hivatkozásokra kattintanak:

Beszámoló a” Zuglói Pedagógiai Napok”-ról
Beszámoló az „Autista gyermekek, tanulók integrációjának tapasztalatairól”című konferenciáról
Beszámoló a „Dialógusok az autizmusról” szakmai napról
Beszámoló a „Segítőkutyákkal az integrációért” konferenciáról

Vivicitta2015

Tömeg, napfény, de hűvös idő fogadta a 30. Telecom Vivicittá résztvevőit április 19-én a Margitszigeten. 25 ezer profi és amatőr futó nevezett a különböző távokra Magyarország legnagyobb sportrendezvényén. 7, 10 és 21 km (félmaraton) várt a futókra, melyek közül a félmaraton volt a legnépszerűbb 8500 indulóval. A margitszigeti rajt és cél között vezetett az útvonal a pesti és a budai Duna-parton és a belváros legszebb részein. 75 országból érkeztek versenyzők és nem versenyezni kívánó futók és természetesen Magyarország nagyon sok településéről is.
A cikk folytatás az alábbi hivatkozásra kattintva elérhető. VIVICITTA>>>

ORSZÁGOS TANULMÁNYI VERSENY 2015

Gyor2015Győrben 2015. április 15-én kezdődött a speciális szakiskolák háromnapos országos tanulmányi versenye. Iskolánkat, a Losontzi István EGYMI Kollégium és Gyermekotthont egy négyfős csapat képviselte.
Mivel országos tanulmányi versenyről van szó, az egyes szakmacsoportokból a tanulmányi verseny elődöntőjében a legjobban teljesítő 10-10 tanulót hívják meg. Óriási szakmai elismerésként vettük, hogy az ország 10 legjobb számítógépes adatrögzítőjéből 4 főt iskolánk delegálhatott a versenyre.
A ceglédi csapat tagjai:
Hegedűs Anett
Ignácz Andrea Erzsébet
Kállai Adrienn
Papp Izabella Szidónia
A bejegyzés folytatásához kattints a hivatkozásra! SZKTV2015>>>

Képességfejlesztő lovasterápia

lovasIntézményünkben 2015. április 9-től megkezdődött az Általános Iskola tanulásban akadályozott tagozat 3. és 4. osztályos tanulók lóháton történő fejlesztése. A foglalkozások keddi és csütörtöki napokon, 5-5 tanulóval zajlanak. A gyermekek megismerkednek a lovakkal, a lovak körüli munkával, valamint a lovaglással. Minden tanuló egyéni fejlesztésben részesül, az adottságainak megfelelő feladatokat kell végrehajtania az állaton.
Főleg a fejlesztendő területekre koncentrálunk – mozgáskoordináció és korrekciója, testséma észlelése, viselkedési zavarok korrigálása és kognitív fejlesztés. A foglalkozások során a tanulók komplex gyógypedagógiai fejlesztést kapnak játékos gyakorlatok segítségével a folyamatosan mozgásban lévő lovon. A talajon történő munka – lóápolás, szerszámozás, közös játék – segíti a tanulók személyiségfejlődését, az együttgondolkodást, a társaikkal való kommunikációt, sikerélményt ad és nem utolsó sorban boldogságot okoz a gyermekeknek.
/Kőgyesi Dóra/

Családi nap az óvodában

csaladinap2015Februárban a farsangot megelőzően családi napot szerveztünk a szülőkkel közösen, hogy játékosan mozogjanak a gyermekek, és kidíszítsük a farsangi szemüvegeket és sapkákat, mindezeket a szülők, az óvoda dolgozói és a gyermekek közösen. A tél elűzését - Kisze báb képében - követően játékos akadálypályán kellett a gyermeknek végigvinni a hurkákat, és a pálya végén a tepsibe beletenni. Ugrálóasztalt, a hóember dobálását fehér zoknilabdákkal, és más vicces játékokat is lehetett választani. A mozgás után asztalhoz ült mindenki, és a gyermekek farsangi szemüvegét és kalapját díszítettük ki. Dalosjátékok és egy kis tánc következett, majd a délelőtt zárásaként a szülők finom süteményekkel és üdítővel vendégelték meg az óvodásokat és minden résztvevőt
/Hernádiné Hiba Judit óvónő/

A Szent Kereszt Katolikus Iskolások látogatása az óvodában

Kat_Isk_OviA Szent Kereszt Katolikus Iskola és Óvoda 7.b osztályos tanulói a katolikus hittan projekthetében ellátogattak a Losontzi István Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvodájába, hogy a "más élethelyzetben élők elfogadásában" hasznos tapasztalatokat szerezzenek. Az ismerkedést követően beszélgettek az óvónőkkel, hogy milyen módon tudnának bekapcsolódni a gyerekekkel való foglalkozásokba és lelkes készüléssel töltötték a délutánt. Következő napon játékokkal, bábokkal és mondókás könyvvel tértek vissza a csoportokba, és a délelőttöt közös játékkal töltötték. A hetedikes tanulók nagyon élvezték, ahogy a kicsik megbarátkoznak és figyelnek rájuk, a kis óvodások pedig, hogy a "nagyok" játszanak velük. A projektnaplóba szinte mindenki leírta, hogy milyen nagy hatással volt rá a találkozás, hogy mennyire megváltozott a véleményük a fogyatékkal élőkről. Többen is fontolgatják, hogy szívesen visszatérnének az ismerős csoportba, és délutánonként - tanítás után - játszanának az ismerős gyerekekkel. A projektnapok célja, hogy a gyerekek saját tapasztalatot szerezzenek egy-egy témával kapcsolatban. Úgy érzem, a tapasztalatszerzésen túl sikerült az előítéleteket is lebontani és személyes kapcsolatokat kiépíteni. A megszerzett tapasztalat akár "életre szóló élmény" is lehet egy-egy pályaválasztás előtt álló fiatal számára.
Köszönjük a lehetőséget az óvoda vezetőjének és dolgozóinak!
Turai Dénes pedagógus hitoktató

Farsang az Autista-házban

hocIzgatott készülődés volt az Autizmussal élők csoportjainál pénteken. Ugyan-szokás szerint-már szerda óta próbálgatták a gyermekek a jelmezeket, szokták az érdekes ruhákat, eszközöket, most mégis volt egy kis zsibongás.
A jelmezes felvonulás nagyon jól sikerült, hiszen Anikó néni felkonferálásával minden résztvevő nagy sikert aratott és nagy-nagy tapsot, és egy kis csokit kapott.:)
Volt itt bohóc, kalóz, pék, Lego-nindzsa, zombi, Piroska, vámpír, macska …
A sok kis jelmezes a felvonulás után izgalmas, tréfás játékokon vett részt. Itt mindenki jól szórakozott, és jutalmat is kapott!
A jól megérdemelt farsangi fánkot Balázs nagymamája sütötte, köszönjük szépen! Nagyon finom volt!!!!
Egy kis tánccal fejezték be az Autista- házban a farsangi délelőttöt.
A szülők felajánlásaival, ötletes jelmezeikkel, a KLIK anyagi hozzájárulásával, a nagyon ügyes édesanyák sütijeivel, lekvárjaival és a kollégák lelkes munkájával sikerült felejthetetlenné tenni ezt a napot az autizmussal élőknek! Mindenkinek köszönjük, aki hozzájárult a nap sikeréhez!
/Szöveg: Soltészné, képek: Csernus I, Soltészné/

Távol-keleti önkéntesek Óvodánkban

TaiwanA Losontzi István EGYMI Óvodájában 2015. januárjától külföldi önkéntes vendégek érkeztek, hogy segítsék az ott folyó munkát, valamint tapasztalatokat és ismereteket szerezzenek Magyarország kultúrájától, az intézményünkben folyó munkáról. Egyikük Indonéziából, a másik két lány Taiwanról jött hazánkba, az AISEC szervezésében.
A lányok lelkesen és odaadóan kapcsolódtak be az óvodai csoportok életébe. Prezentációjuk keretén belül intézményünk pedagógusai is betekintést nyerhettek e távoli országok életébe, szokásaiba, ünnepeikbe, hagyományaikba. Városunkon kívül kirándulásokat tettek országunk nagyobb városaiba, és a környező szomszédos országokba. Ezúton is szeretnénk megköszönni a lányoknak a vidám hangulatot, amit jelenlétükkel varázsoltak, és intézményünk igazgatóhelyettesének Pál Györgyinek a lehetőség megteremtéséért.
/Bencsik Dóra és Pataki Melinda/

Karácsony az Autista-házban

KaracsonyAz Autista-házban dolgozók, a tanulók szülei és az Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete jóvoltából ismét terített asztallal,sok finomsággal,egyéni ajándékokkal és interaktív mesejátékkal ünnepeltük a karácsonyt!Nagyon jól éreztük magunkat, és reméljük,lesz elég energia és jókedv a 2015-ös évre is! Köszönjük azok munkáját, akik eddig segítettek és mindenkinek sikeres, boldog új esztendőt kívánunk!
/Képek: Sné, Csernus I./

Advent

gyertyak
2014. Advent 3. vasárnapján iskolánk tanulói a Várkonyi István
Általános Iskola tanulóival közösen meggyújtották a Cegléd városa által állitott Adventi Koszorú gyertyáját.
/Képek: johannespls/

Mikulás-nap az Autista-házban

Mikulas

Márton napi lúdasságok és tökjó napok a Losontzi Iskolában

tokjonapokAz őszi szünet előtti héten tartották meg a Losontzi Iskolában az egész hetes programsorozatot. A hét előkészületéhez tartozott a faliújság dekorálása, a program meghirdetése, termések, falevelek gyűjtése és préselése a gyermekekkel közösen. Falevelekből, őszi termésekből alkotások készültek, melyekből kiállítást rendeztek az iskola aulájában.
Verseket tanultak a gyermekek az őszről és a Márton napi szokásokról.
Filmnézés is volt, mint a Ludas Matyi és a Nils Holgersson a gyerekek nagy örömére. Az osztályok, csoportok a piacon megvásárolták a zöldségeket és gyümölcsöket, melyből kóstoló tálakat készítettek a pedagógusok segítségével, valamint beszerezték a tököket a töklámpások faragásához. Kis és nagy libákat dekoráltak különböző technikákkal, és színezték, festették azokat. Márton napi lámpásokat készítettek, de volt Márton napi vetélkedő is a Könyvtárban. A kollégisták kézműves foglalkozásokon vettek részt, és népi játékokkal ismerkedtek. A hét csúcspontja a csütörtöki kiállítás volt, mely az elkészült kézműves alkotásokból, faragott tökökből, Márton napi lámpásokból és még nagyon sokféle dekorációból állt, a papír képeket is az aulában állították ki. Közös Márton napi megemlékezéssel, mondókázással, verseléssel hegedűkíséretes énekléssel ért véget a tartalmas és színes tökjó hét az iskolánkban. Az utolsó napon a tanulók lerajzolták élményeiket.

JÓTÉKONYSÁGI FŐZÉS A SZIMPLAKERTBEN

szimplaSzeptember 14-én iskolánk szakiskolás tanárai jótékonysági főzésen vettek részt a budapesti Szimplakertben. A hajnali szemerkélő esőben arról beszélgettünk a buszban, hogy vajon sikerül-e az elképzelésünk, kegyes lesz-e hozzánk az időjárás.
Bizakodva érkeztünk meg a helyszínre, ahol az EMBER-KÉK ALAPÍTVÁNY számára kialakított standon rövid időn belül munkához láttunk. Szorgos kezek kezdték el tisztítani a sok finom zöldségfélét, a háttérben a mákdaráló berregett. Az ott lévő emberek érdeklődéssel figyelték, hogy mire készülünk. Később az ínycsiklandó illatok arra ösztönözték őket, hogy megkérdezzék, mi lesz az ebéd, mikor tálalunk.
A gulyáslevesből és túrós-, vagy mákos tésztából álló menü fél 12-re elkészült. Egyre többen érkeztek a forró ételtől gőzölgő kondérhoz. A sorban állás közben sokan megkérdezték közülük, hogy vajon mit jelent a LOSI felirat a pólónkon, s mi ösztönzött minket arra, hogy pályázzunk erre a lehetőségre. Elmondtuk nekik, hogy tanítványaink sajátos nevelési igényű gyerekek, akik a speciális szakiskola tanulói. Mi azért vagyunk itt, hogy támogatókat keressünk számukra egy nemes cél elérése érdekében. A gépészeti szakmacsoport részére szeretnénk szaktantermet kialakítani, és az ehhez szükséges feltételek megteremtésén munkálkodunk.
Fáradozásunk nem volt hiábavaló. A szponzorok mellett nagyon sok barátot is szereztünk. Olyan ismeretségeket kötöttünk, melyek segítségével hosszú távú együttműködésre nyílik lehetőségünk.
Magam és kollégáim nevében ezúton szeretném megköszönni azt az önzetlen segítséget, melyet a Szimplakert vezetősége, iskolánk alapítványa és támogatóink nyújtottak nekünk.
Vendégkönyvünkben a magyar és külföldi vendégek bejegyzései is egyaránt arról tanúskodnak, hogy a rendezvény sikeres volt.
/Szöveg: Lassú Zsuzsanna/

 

"Gyógypedagógiai Szakmai Nap Nemzetközi Előadókkal"

konf_k2014.szeptember 8.
Négy külföldi előadóval és Fodor Gábor tankerületi igazgató részvételével, előadásokkal, az iskola bemutatásával és látogatásával zajlott az egész napos program. Az eseményre az iskola tantestületével együtt 150 vendég volt hivatalos a Városi Önkormányzattól, a városi intézményekből és a hasonló gyógypedagógiai iskolákból.
Fodor Gábor a KLIK tankerületi igazgatójának szakmai előadása volt az első, majd Gulicska Lőrinc tanár prezentációjával és Bencsik Dóra konduktor angol fordításával az iskola bemutatására került sor. Az iskola növendékei tánc és énekszámmal szerepeltek. A meghívott külföldi szakemberek is tartottak előadást Buczkó Mariann tolmácsolásával. A meghívott külföldi előadók a következők voltak: Kecskeméti Mária, Carol Hamilton és Ashlie Brink Új-Zélandról a Waikato Egyetemről, Sissel Sollied Norvégiából, a Tromso Egyetemről.
Délután a vendégek az Autista Házban tettek látogatást. A külső telephelyen az intézményegység elmúlt időszakáról hallgattak-néztek prezentációt. Ezután a speciális eszközöket, segédanyagokat tekintették meg, és az alkalmazott módszerekből egy kis ízelítőt kaptak az itt dolgozó szakemberek közreműködésével.
/Képek: johannespls4/


1 <<<előző oldal

 

 
Névadónk:

emberkek

EMBER-KÉK ALAPÍTVÁNY

autilogo

Autizmussal Élők és Segítőik Egyesülete

kek
Könnyen érthető kommunikáció

szakk

pm

Cegled

alma
Iskolánk részt vesz az európai közösség pénzügyi támogatásával finanszírozott európai iskolagyümölcs-programban